VAKIFBANK ÖZEL GÜVENLİK'LERİ GÜVENLİK-İŞ SENDİKASINDA

Türkiye'nin dört bir yanında örgütlenme çalışmalarına hızla devam eden Özel Güvenlik Görevlileri,Sendikalaşma çalışmalarını sürdürüyor.

Gündem 24.02.2014 08:54:10 0
VAKIFBANK ÖZEL GÜVENLİK

Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenme çalışmalarına hızla devam eden Özel Güvenlik Görevlileri,Sendikalaşma çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenme çalışmalarına hızla devam eden Güvenlik-İş Sendikası İstanbul’da bulunan Vakıfbank Özel Güvenlikleri ile bir araya geldi. Sendika  Genel Başkanı Bolat Ankaralı’nın da katıldığı toplantıda Vakıfbank Özel Güvenlik Görevlileri  ile bir araya gelindi. Vakıfbank Özel Güvenlik Görevlilerinin yoğun ilgisinin olduğu, Türk-İş İstanbul 1’inci Bölge Temsilciliği’nde gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Ankaralı, hem  Güvenlik-İş sendikasını tanıttı hem de Özel Güvenlik Görevlilerinin iş koşulları ve yasal hakları ile ilgili sorduğu soruları yanıtlalayarak meraklarını giderdi.

 

“Türk-İş olarak Güvenlik-İş’e desteğimiz tamdır”

 22 Şubat Cumartesi Günü, saat 13.00’de Türk-İş İstanbul 1’inci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak yaptığı konuşma ile başladı. Büyükkucak konuşmasına, karşısında genç bir toplam gördüğünü ve bundan dolayı çok heyecanlandığını belirterek sözlerine başladı. İLO (Uluslar arası Çalışma Örgütü)’ya üye ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin, çalışma hayatını düzenleyen İLO sözleşmelerine de imza attığını hatırlatan Büyükkucak, işçilerin lehine olan bu uluslar arası sözleşmelerde Türkiye’nin de yükümlülükleri bulunduğunu bu yükümlülüklerin en başında ise işçilerin anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkı olduğunu söyledi. Büyükkucak, Güvenlik-İş Sendikasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Ocak ayında açıkladığı toplu sözleşme yetki barajını aşmasının, özel güvenliklerin Toplu İş Sözleşmesi imzalaması yolunda önemli bir adım olduğunun altını çizdi. Büyükkucak son olarak “Türk-İş olarak konfederasyonumuz üyesi olan Güvenlik-İş’in ve siz özel güvenliklerin daima yanında olacağız ve toplu iş sözleşmesi imzalama yolunda sizlere destek vereceğiz. Umarım Türk-İş’inde desteğiyle çok yakında toplu iş sözleşmesi imzalaya başlayacaksınız” dedi.

 “Tek bir güvenlik görevlisi bile sendikal faaliyetleri yüzünden işten çıkarılırsa, Güvenlik-İş olarak tüm olanaklarımızı seferber ederek işten çıkarılan güvenlik görevlisinin yanında yer alacağız”

 Büyükkucak’ın ardından söz alan Sendika Genel Başkanı Bolat Ankaralı, “Güvenlik-İş olarak Özel Güvenliklerin haklarını korumak için girdiğimiz bu mücadeleye 7 kişiyle başladık ama bugün 5 binin üzerinde üyemiz bulunuyor” diyerek sözlerine başladı. Bugün Türkiye’nin en hızlı büyüyen sendikasının Güvenlik-İş olduğunun altını çizen Ankaralı, bunun tek nedeninde Güvenlik-İş Sendikası’nın kurulduğu günden beri her zaman ve her yerde özel güvenliklerin haklarını sonuna kadar savunması ve bunun için mücadele etmesi olduğunu söyledi. Ankaralı, tek bir güvenlik görevlisinin bile sendikal faaliyetleri yüzünden işten çıkarılması durumda, Güvenlik-İş olarak tüm olanaklarını seferber ederek o güvenlik görevlisinin yanında yer alacaklarını ve işe iade edilmesini sağlayacaklarını vurguladı.

 

Sendika Genel Başkanı  Bolat Ankaralı ayrıca konuşmasında Özel Güvenlik çalışanlarının uzun çalışma saatlerine, taşeron sistemi ile çalıştırmaya, iş güvencesizliği, Özel Güvenlik sektöründe maaşların düşük olmasına ve Vakıfbank’ta çalışan Özel Güvenlik Görevlilerinin durumuna değindi. Başkanımız konuşmasının ardından toplantıya katılan güvenlik görevlilerinin sorularını da yanıtladı.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78